Sports Betting Forum, Bet OF The Day, LIVE Scores, Football predictions: Analiza meciului de basket - Sports Betting Forum, Bet OF The Day, LIVE Scores, Football predictions

Jump to content

HOME | SPORTS BETTING FORUM | BET OF THE DAY | SPORTS TABLES AND STATS | LIVE SCORES | FOOTBALL PREDICTIONS | LIVE MATCHES

Share Topic:   del-icio-us twitter digg email facebook google stumbleupon
Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Analiza meciului de basket

Posted 30 December 2006 - 10:20 PM (#1) User is offline   razdrak 

 • Parior Senior
 • PipPipPipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 1,532
 • Joined: 23-February 05
 • LocationEdmonton

Am vazut ca mai toata lumea pariaza basket pe aici ,( cateodata mai mult basket decat fotbal chiar ...) si mi am adus aminte de un articol pe care l am gasit si care cred ca este f important atunci cand vrei sa faci analiza unui meci ....

Articolul l
Cum se analizeaza un meci din NBA
Articolul urmator este scris de unul dintre cei mai buni tipsteri de pe NBApunter si arata etapele pe care el le parcurge in analiza unui meci din NBA.
Sunt multe lucruri diferite care pot afecta rezultatul unui meci de baschet. Poate fi complicat de luat o decizie. In fiecare noapte mii de pariori fac comparatii si iau o anumita pozitie pe un anumit meci. Cum este insa posibil sa iei decizia corecta?

Am luat in considerare factorii de care trebuie sa tina cont un parior inainte de a paria pe un meci din NBA. Trebuie tinut cont de acesti factori pentru a face o predictie buna.

I-am grupat in trei grupe principale:

Factorii majori: componenta echipelor, accidentari, stilul de baschet, rezultate acasa-afara, meciuri castigate-pierdute, statisctici

Factori minori: rezervele, oboseala, divizia din care face parte echipa

Factori indirecti: avantajul terenului propriu, norocul, power rankingul

In gandirea unui bun parior toti acesti factori trebuie luati in consideratie si dupa analiza lor trebuie luata o decizie..

Factorii majori: Acestia sunt factorii care au o mare importanta asupra rezultatului.

Componenta echipelor: Intotdeauna imi incep predictia prin a verifica centrii celor doua echipe. Cred ca pozitia de centru este cel mai important post in NBA. Inaltimea si puterea, recuperarile, punctele-pe-joc trebuie verificate pentru ambii centri. Dupa aceea trebuie verificate \"starurile\" echipelor si performantele lor din ultimul timp. NBA se bazeaza pe \"staruri\", si marketing, mereu trebuie verificat de exemplu cum Iverson sau Paul Pierce au performat in ultimul timp, inainte de a paria pe un joc.

Alt factor important este point guardu. Cum sunt statisticile abilor PG, pase decisive pe joc, puncte-pe-joc, e unul mai bun ca altul, care este in avantaj? Dupa ce am verificat si atacantii putem sa avem o imagine corecta a unui meci de baschet.

Accidentatii:Accidentarile sau suspendarile pot afecta forma unei echipe. Oricum, de obicei accidentarile se pot gasi si in cota, din moment ce si bookmakeri calculeaza cat valoreaza o accidentare in echipa. Accidentari \"starurilor\" pot fi supracalculate de reactia publicului uneori. Oricum, trebuie sa avem mereu in minte ca o echipa porneste cu cinci jucatori. Accidentarile afecteaza decizia, dar valoarea lor depinde de jucator, si in final de decizia pariorului.

Stilul de baschet:Ce fel de baschet joaca cele doua echipe? Doua echipe defensive sunt in general egale cu no bet pentru mine. Oricum, echipele care au o aparare buna au mereu un avantaj clar. (de exemplu ultimul campioant al lui Detroit) Odata am auzit de la un bun antrenor, \"cea mai buna ofensiva este o defensiva buna\". Asta in general conteaza in NBA. In alta ordine de idei, echipele ofensive sunt in general si imprevizibile. Fast breakul este o arma buna, dar pentru o echipa care stie sa se si apere. Toate ca toate, un bun parior trebuie sa aiba in vedere si stilul de joc al ambelor echipe.

Rezultatele acasa-afara:Acest factor este unul foarte important, ba as zice unul determinant. Poti sa-ti faci imediat o idee despre meci din rezultatele celor doua echipe. Verifica rezultatele acasa ale gazdei in oglinda cu rezultatele afara ale oaspetilor. Ce crezi? Utilizeaza acest factor pentru evaluarea finala.Meciurile castigate-pierduteNBA este o liga in care au o mare importanta meciurile castigate-pierdute in analiza. Performanta din ultimele 10 meciuri iti poate da o vedere buna asupra echipelor. Covers.com este un site excelent pentru a verifica performantele per total cat si ultimele meciuri ale unei echipe. Comparati aceste date pentru cele doua echipe si trageti concluziile de rigoare.

Statisticile:Cate puncte inscrie in medie fiecare echipa? Cate primesc? Care sunt performantele echipei cu o alta echipa de acelasi fel? Este diferenta de puncte dintre cele doua echipe foarte diferita de spreadul dat de casa de pariuri? Desigur statisticile trebuiesc luate in seama, dar sa nu fiti niciodata sclavul lor, inainte de a compara. Tineti minte, statisticile pot sa nu insemne nimic, pentru ca ele sunt istorie iar echipele pe care le analizati vor juca in viitor. Oricum nici nu trebuie subestimata statistica.

Factorii minori:Acestia sunt factorii care au o mai mica importanta in jocul de baschet.

Rezervele:Acesti jucatori arata de fapt cat de tare este o echipa. De exemplu, Utah Jazz anul acesta are o banca de rezerve foarte buna care da consistenta echipei foarte multe dintre rezerve inscriind. In cazul in care o echipa cu un \"superstar\" joaca impotriva unei echipe bine balansate care va castiga? Da, totul este alegerea corecta si gandirea rationala

Oboseala:Oboseala are o valoare mica in performanta unei echipe. In NBA, pot fi des vazute echipe care joaca trei meciuri in patru nopti. Nu este un lucru usor si poate afecta performantele unor jucatori. Cam cate nopti la rand poti cere unui \"superstar\" sa joace la cel mai inalt nivel al performantei?Divizia din care face parte echipa:NBA este un campionat cu valori geografice disproportionate. Echipele din Est nu sunt asa de bune ca cele din West, de aceea e foarte important in a compara echipele cu cele in propria divizie pentru o comparatie cat mai aproape de valoarea fiecareia. In general vedeti ca echipele din est pierd in majoritatea meciurilor cu echipele vestice? Studiati, studiati si iar studiati pana totul este clar

Factorii indirecti:Acestia sunt factorii care trebuie sa aiba un impact indirect asupra deciziei pariorului.

Avantajul terenului propriu:Avantajul terenului propriu are un impact major in NBA. In special in calcularea spreadului, casele de pariuri utilizeaza acest avantaj in calcul. In general ei dau direct 3.5 puncte de spread echipei care joaca acasa. Pentru mai multe detalii cititi articolul meu "the importance of home-court" pe nbapunter.com

Power rankingul:NBA anunta in fiecare zi de luni, power rankingul pentru saptamana care a trecut. Aceasta este o listare a performantelor si puterii echipelor in NBA. De altfel puteti gasi si clasamente alternative pe alte siteuri de baschet. Aceste listinguri dau o imagine clara a celor 30 de echipe din NBA. Nu glumesc! Verificati power rankingul acelor doua echipe ce vor juca. Care e mai buna?

Norocul:In final ultima variabila; singura care nu poate fi controlata: norocul. In statisctica, este numit "zgomotul". Uneori poti face o previziune foarte buna, evaluezi totul foarte obiectiv dar in ultimul minut cosul iti strica combinatia. Da vina pe ghinion, si continua sa incerci

Acestea sunt in mare regulile de a paria in NBA. Dar cum oare putem decide obiectiv intre doua echipe? Cum putem fi asa de precisi si distanti in evaluare?Bafta si sper sa va ajute in luarea unor decizii bune !!!
0

Posted 31 December 2006 - 05:26 AM (#2) User is offline   pronostic 

 • Parior Senior
 • PipPipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 269
 • Joined: 21-November 03

Pentru ca nu ma pricep la acest sport, nu ma pot referi decat la ultima parte a articolului, cea cu privire la \"noroc\".Trei aspecte sunt de lamurit:

Quote

Da vina pe ghinion, si continua sa incerci…
1) Fie ca-l definim prin cuvintele unui psiholog (aproximativ: \"...intamplare neasteptata, perceupta pozitiv de beneficiar\"), fie prin cele ale unui matematician (aproximativ: \"...eveniment, putin probabil, indeplinit\"), \"norocul\" - fara a fi, insa, numit asa nici de unul, nici de altul -, pe de o parte, si, de cealalta parte, amologul sau negativ, \"ghinionul\", trebuie intelese ca o aparitie marginasa, nicidecum ca un element decisiv pentru deznodamantul unui pariu sau chiar pentru activitatea pe termen lung.

Quote

[..] dar in ultimul minut cosul iti strica combinatia.
2) Nu-i cu nimic mai \"norocos\" sau mai \"ghinionist\" un cos in ultimul minut, decat unul in minutul 16, de exemplu. Sansele implinirii celor doua evenimente sunt (relativ) egale intre ele; si ambele contribuie in egala masura le rezultatul final al partidei. La fotbal, \"minutul 93\" e \"blestemat\" doar pentru noi; intre ele, minutele, de altfel, nici nu cunosc discriminare.
0

Posted 31 December 2006 - 06:24 AM (#3) User is offline   razdrak 

 • Parior Senior
 • PipPipPipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 1,532
 • Joined: 23-February 05
 • LocationEdmonton

Probabil autorul s a referit la faptul ca desi analizezi un meci foarte bine si ajungi la o concluzie ... lucrurile se pot schimba intr o secunda ....O greseala de arbitraj ( am patit eu la un meci de NBA acum 2 sapt. * nu s a punctat un cos de 2 pct pt Toronto si nu mi a mai iesit handicapul *) , un cos de 3 pct dat la disperare in ultima sec , un cos de la mijlocul terenului ... etc ... un jucator important care se accidenteza si nu mai poate continua meciul .... , cred ca aceste lucruri trebuiesc trecute la factori de noroc (ghinion).
0

Posted 09 January 2007 - 05:46 PM (#4) User is offline   polipolice 

 • Parior Senior
 • PipPipPipPipPip
 • Group: Members
 • Posts: 2,779
 • Joined: 14-September 05

fiind mai ocupat cu nba-ul am neglijat putin aceasta sectiune am vazut ca razdrak a scris un articol interesant care insa se regaseste si in sectiunea sporturilor americane la loc de cinste ! si pentru ca in acesata perioada multi pariaza si in nba poate ar fii interesant sa mai dezvoltam putin ...nu neaparat cum se analizeaza un meci din nba ci -----cum analizam noi un meci din nba ![Edited on 9-1-2007 by polipolice]
0

Posted 02 October 2012 - 10:43 PM (#5) User is offline   bidyyyy 

 • Parior
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 1
 • Joined: 01-October 12

Si de unde mai exact pot afla si eu aceste infotmati de care zici un sait ajutator cu toate detaliile despre sport in general mai complex stiti??
0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

HOME | SPORTS BETTING FORUM | BET OF THE DAY | SPORTS TABLES AND STATS | LIVE SCORES | FOOTBALL PREDICTIONS | LIVE MATCHES

Skin and Language